icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 08 oktober 2021

Aanleg daktuin op Project Woon&/Blok 26 Zeeburgereiland Amsterdam

Door Van Kessel Sport en Cultuurtechniek is in Amsterdam op het Zeeburgereiland een prachtige daktuin aangelegd. Deze 2.750 m² grote daktuin maakt onderdeel uit van de recent gerealiseerde stadswijk aan het water. Onze werkzaamheden bestonden onder andere uit het aanbrengen van bestrating, trappartijen, groeninrichting en de geïntegreerde ledverlichting op en rond het nieuwe appartementencomplex.

De klimaatadaptieve daktuin is ingericht met waterpasserende groenbestrating van het type ‘Lineo’. De aangebrachte beplanting wordt voorzien van het benodigde vocht en de bijbehorende voeding door middel van een automatisch beregeningssysteem. Hiermee is er een onderhoudsvriendelijke daktuin opgeleverd.

Onze daktuin is het laatste onderdeel van het project Woon&/Blok 26 Zeeburgereiland waarbij we onze opdrachtgever waar nodig hebben ontzorgt in alle werkzaamheden buiten de gevel van het gebouw. Onze werkzaamheden startten met de inrichting van de bouwplaats, waarna we over zijn gegaan tot het bemalen en ontgraven van de bouwkuip. Het appartementencomplex is gerealiseerd door onze opdrachtgever Bouwcombinatie Zeeburgereiland VOF (Kondor Wessels Amsterdam en Boele & Van Eesteren (Rijswijk)).

Een aantal cijfers op een rij

  • Gebakken klinkers: 300 m²
  • Lineo-steen: 365 m²
  • Terrastegels 50x50: 345 m²
  • Betonstraatsteen grijs: 1.115 m²
  • Vaste planten en meerstammige heesters: 235 m²
  • Ledverlichting: 140 m¹