icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 08 mei 2018

Op biobased banken genieten van de Noordwaard

Om het gebruik van biobased materialen te stimuleren stelt Gebr. Van Kessel Onderhoud een vijftal biobased banken ter beschikking aan de Noordwaard. De banken zijn gemaakt van grasvezelcomposiet: gemaaid gras en gerecycled plastic. De banken zijn begin mei officieel geplaatst door Wim Anemaat, directeur inkoop en contractmanagement bij Rijkswaterstaat en Jan de Morée, operationeel directeur Gebr. Van Kessel.

“Wij dragen graag bij aan de circulaire economie. Ook hier zijn materialen op een goede manier duurzaam hergebruikt”, zegt Jan de Morée. “Als Rijkswaterstaat willen wij duurzaam hergebruik stimuleren. Met deze banken is er op de markt weer een mooie toepassing van dit materiaal bij. Daardoor kan er nu ook zittend genoten worden van dit prachtige gebied”, voegt Wim Anemaat daaraan toe.

Gebr. Van Kessel Onderhoud voert sinds tweeënhalf jaar het onderhoud aan de Noordwaard uit in opdracht van Rijkswaterstaat en krijgt daarbij hulp van diverse grazers. Eerder stelde Gebr. Van Kessel Onderhoud fauna-rasterpalen van bermgrasvezelcomposiet ter beschikking. Dit om de veiligheid van de dieren te kunnen waarborgen.