icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 11 juni 2024

Aanbrengen beverschermen in dijken

Natuurontwikkeling in Nederland is prachtig, en de aanwezigheid van bevers en dassen draagt hier positief aan bij. Echter, wanneer deze dieren dijken ondermijnen, moeten er maatregelen worden genomen.

Langs de rivier de Mark, in het beheergebied van Brabantse Delta, heeft Gebr. Van Kessel in opdracht van Combinatie KWS en Martens Van Oord ongeveer 2.800 meter bevergaas aangebracht. Dit gaas, met een hoogte van 2 meter, is verticaal in de grond geplaatst met behulp van een speciaal ontwikkeld hulpstuk dat aan onze draineermachine is gekoppeld.

In oktober 2023 hebben we een proef uitgevoerd voor het machinaal aanbrengen van bevergaas. Samen met Combinatie KWS-MvO hebben we vastgesteld dat deze methode goed werkt. Omdat de proef succesvol was, hebben we de opdracht gekregen om nog eens 2.800 meter machinaal te plaatsen.

Het aanbrengen gebeurt snel, zonder overlappingen, en wordt nauwkeurig met GPS geregistreerd. Wij zijn klaar om de dijken in Nederland te beschermen met bevergaas!