icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 27 mei 2024

Groot onderhoud kunstwerk Dommelbrug Insulindelaan

In opdracht van gemeente Eindhoven heeft Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten (STEP) groot onderhoud en versterkingsmaatregelen uitgevoerd aan de Dommelbruggen in de Onze Lieve Vrouwenstraat. Deze bijzondere brug bestaat uit drie bruggen, is al meer dan 80 jaar oud en de hoofdrijbaan is onderdeel van de Ring van Eindhoven.

In het kader van de constructieve veiligheid en de toenemende verkeersbelasting op de Ring van Eindhoven waren aanpassingen aan het brugdek en de landhoofden van de Dommelbruggen nodig. STEP heeft de landhoofden onder de hoofdrijbaan daarom versterkt door het aanbrengen van een versterkingsconstructie.

A9fvn2in_xyno83_ek8.jpg

Op de parallelrijbanen is een verkeerskundige aanpassing gedaan door het versmallen van de rijbaan naar één rijstrook met een fietsvoorziening en middengeleider. Dit is gedaan om te voorkomen dat twee zware voertuigen tegelijkertijd de brug over kunnen rijden. Met het oog op onze duurzaamheidsdoelstellingen hebben we gedurende dit project een elektrische shovel en elektrische minigraver ingezet.

Naast de versterkingsmaatregelen heeft STEP regulier onderhoud aan de bruggen uitgevoerd. Het gehele civiele kunstwerk is gereinigd en diverse betonschades aan de boven- en onderzijde zijn hersteld conform ons Betonreparatie procescertificaat BRL 3201. Daarnaast zijn de leuningen en opleggingen van het kunstwerk opnieuw geconserveerd en een deel van het metsel- en voegwerk inclusief kitvoegen is hersteld.

A9x1uw3z_xyno8g_ek8.jpg

We gaan voor gemeente Eindhoven op korte termijn nog twee andere kunstwerken inspecteren en groot onderhoud plegen om de veiligheid te waarborgen.