icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 31 maart 2020

Gebr. Van Kessel hangt biobased vogelhuisjes op

Afgelopen februari lanceerden wij een circulair educatieproject bij 13 Apeldoornse basisscholen. Tijdens dit project gaan de kinderen samen met Gebr. Van Kessel de strijd aan met de eikenprocessierups door biobased vogelhuisjes in elkaar te zetten en op te hangen. Dit bevordert de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups: de huisjes trekken vogels aan, die op hun beurt de rupsen opeten. Het project staat helaas in de ijskast; de scholen zijn dicht. Om toch al te kunnen genieten van de huisjes en het effect ervan is Gebr. Van Kessel afgelopen week zelf gestart met het ophangen van biobased vogelhuisjes bij de Apeldoornse scholen.

“De natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups kan wat ons betreft gewoon doorgaan. Lukt het voorlopig niet via ons educatieproject, dan gaan wij zelf aan de slag. We zetten hiervoor onze restanten vogelhuisjes in en hangen deze op bij de scholen. Er blijven genoeg bomen over dus we hopen nog steeds op hulp van de kinderen zodra de scholen weer opengaan” - Ab de Jong, directeur Gebr. Van Kessel.

Lees hier meer over het educatieproject.