icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 28 februari 2024

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek maakt Nieuw Bergen groen!

In het hart van de stad Eindhoven, in een van de meest authentieke en populaire wijken realiseert Stam + De Koning Bouw het project Nieuw Bergen in samenwerking met SDK Vastgoed.

Het project bevat een groot bouwvolume en een hoge stedelijke dichtheid maar geen grote, massieve woontorens. Internationaal architectenbureau MVRDV (ook bekend van Tripolis-Park) heeft een ontwerp gemaakt met schuine afsnijdingen van de gebouwen, wat zorgt voor een open karakter en een maximum aan daglicht in het gebied.

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek (onderdeel van Gebr. Van Kessel) realiseert op de woontorens de daktuinen. Dit houdt in dat er 3.200 m2 aan groenoppervlakte wordt toegevoegd aan de stad. Door de schuine daken heeft het project een mooi technische uitdaging, waarbij we werken op dakvlakken met een hellingshoek van 30 tot 40 graden.

De daktuinen weerspiegelen een Alpenweide in Oostenrijk. De vegetatiematten worden op dit moment met zorg op het land gekweekt door onze leverancier. Naast het streven naar een aantrekkelijk design, wordt er een geavanceerd, computergestuurd beregeningssysteem geïntegreerd om Nieuw Bergen bestand te maken tegen verschillende weersomstandigheden.

Kortom, van begin tot eind een intensief groepsproject!