icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 20 september 2022

Versneld en duurzaam bouwrijp maken met IFCO-methode

In tijden van woningnood is er behoefte om snel te kunnen bouwen. Met de IFCO-methode kunnen wij slappe gebieden versneld bouwrijp maken en daarmee verkorten wij de doorlooptijd van een bouwproces met maar liefst enkele maanden. Afhankelijk van de locatie worden zettingen gecreëerd van meer dan 2,5 meter in minder dan 100 dagen tijd. Dit levert naast tijd, ook een aanzienlijke kostenbesparing op!

Bouwrijp maken Kreekrijk Assendelft

De IFCO-methode maakt het ook mogelijk om bouwterreinen in fasen bouwrijp te maken. Vorig jaar meldden wij gestart te zijn met onze IFCO-methode aan fase 1 van het bouw- en woonrijp maken van bouwgrond voor het project Kreekrijk Assendelft. Inmiddels is deze fase afgerond en zijn wij begin 2022 gestart met fase 2. Het betreft een ontwikkeling van circa 600 woningen. Op dit project wordt maar liefst 70.000 m² grond met de IFCO-methode geconsolideerd en daarmee bouwrijp gemaakt.

Maximale flexibiliteit

Het project Kreekrijk Assendelft is in 2020 aangenomen door JdB Groep, waarbij wij als Gebr. Van Kessel onze IFCO-methode hebben ingebracht. De opdrachtgever wilde maximale flexibiliteit in zijn keuze van volgorde van bouwen. Samen met JdB Groep hebben wij hierin meegedacht door de openbare gebieden versneld bouwrijp te maken middels de IFCO-methode. Hierdoor kan er snel gestart worden met de rest van het bouwproces. In de uitgeefbare gebieden is meer tijd voor consolidatie. Hier wordt traditioneel voorbelast met behulp van verticale drainage.

Oog voor duurzaamheid en veiligheid

De IFCO-methode kent veel duurzame aspecten. Een enorme reductie van het aantal transportbewegingen vermindert de CO₂-uitstoot en draagt bij aan de verkeersveiligheid in de omgeving. Minder verticale drainage betekent minder plastic in de bodem. Daarnaast besteden wij ook op andere manieren aandacht aan duurzaamheid. De pompen die wij gebruiken draaien namelijk op netstroom, dit voorkomt het gebruik van aggregaten en de daarbij behorende uitstoot. Het project wordt uitgevoerd met machines die minimaal voldoen aan de stage IV norm. Om daaraan te kunnen voldoen, hebben wij de horizontale drains aangebracht met behulp van een NoNOx filter.

 

Meer weten over de IFCO-methode? Bekijk hier onze vernieuwde video en/of neem contact op met Hans Hoogerbrugge via hhoogerbrugge@kessel.nl of 06- 110 085 82.