icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Betonreparaties Oostwaardviaduct

Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten, specialist in betonreparaties, heeft onderhoud uitgevoerd bij het Oostwaardviaduct in de Sweserengseweg, over de Zuilense Ring (N230) bij Maarssen-Dorp. Hier werd enige tijd geleden betonschade geconstateerd. In opdracht van de provincie Utrecht waren wij verantwoordelijk voor de betonreparaties.

Datum
2016-2017
Opvallend
Verkorting van de verwachte uitvoeringsduur
Oostwaardviaduct

De opdracht was een onderdeel van een veelzijdig onderhoudscontract van maar liefst 43 verschillende kunstwerken, waaronder bruggen, viaducten en tunnels. Het onderhoudscontract werd ons in 2016 gegund.

Voor de provincie Utrecht was het van belang dat het Oostwaardviaduct zo kort mogelijk zou worden afgesloten. Daarnaast moest het viaduct altijd begaanbaar blijven voor alarmdiensten, landbouwverkeer en fietsers. Ons projectteam heeft daarom van tevoren het totale bouwproces heel kritisch bekeken tijdens de LEAN-sessie en kwam tot een reële planning. Dit resulteerde bovendien in een verkorting van de verwachte uitvoeringsduur met anderhalve week.

De werkzaamheden
Gedurende een kleine maand is er hard gewerkt aan het Oostwaardviaduct. Loszittende delen zijn verwijderd en vervangen, zowel aan de boven- als aan de onderzijde van het viaduct. Het beton is verwijderd door middel van hydrodemolition (hoge druk waterslopen). Om de overlast te beperken is het viaduct zoveel mogelijk ingepakt tijdens deze werkzaamheden. Naast het betonwerk zijn ook voegovergangen vervangen. Dit zijn de overgangen tussen het wegdek van het viaduct en de daarop aansluitende weg.

Sinds eind juni 2017 is het viaduct weer begaanbaar voor het verkeer.