icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Gebr. Van Kessel Wegenbouw is één van de vaste partners van het MorgenWonen-team. Bij dit concept van VolkerWessels wordt binnen één dag een duurzame ‘energie-nota-nul’-woning gebouwd. Voor MorgenWonen zijn wij landelijk actief en worden wij ingevlogen voor de grond- en rioolwerkzaamheden, de bouwplaatsinrichting en het straatwerk van de kavels. Daarnaast hebben wij een adviesrol als het gaat om het grond- en straatwerk.

Datum
December 2017
Samenwerking
Vaste partner MorgenWonen
Primeur in Tilburg
Twee productielijnen, twee woningen per dag

Primeur in Tilburg

Gebr. Van Kessel was voor MorgenWonen actief in Tilburg voor het project ‘de Noorderstreek’ op het voormalige Verbuntterrein. Hier realiseerde Koninklijke VolkerWessels onderneming Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V. circa 300 woningen. 69 van deze woningen zijn volgens het MorgenWonen-concept gebouwd. Tilburg had de primeur. Voor de eerste keer is er volgens twee productielijnen gebouwd. Dit leverde dus niet één maar twee woningen per dag op.

“Het is mooi om te zien dat wij nu met twee productielijnen tegelijk kunnen bouwen. Hierdoor kunnen wij nog meer bijdragen aan duurzaam ontwikkelen en bouwen.”
-Jan Dangremond, projectleider bij MorgenWonen

Bij MorgenWonen wordt waarbij LEAN-werken, volgens Samen Slimmer Bouwen, optimaal toegepast. Samen met andere VolkerWessels-ondernemingen wordt continu gewerkt aan de verbetering van de bouw-stappen. Het team is daardoor enorm goed op elkaar ingespeeld.

In Tilburg verzorgden wij onder andere de grond- en rioolwerkzaamheden en de tuin- en terreininrichting van de kavels. Naast de werkzaamheden voor MorgenWonen verzorgde Gebr. Van Kessel samen met WSP InfraOntwikkeling,in opdracht van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling B.V., in Tilburg ook de totale inrichting van het openbaar gebied, waaronder het bouw- en woonrijp maken van het bouwterrein.