icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Groot onderhoud rijkswegen Groningen en Drenthe

Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud voor een aantal rijkswegen in Noord-Nederland gegund voor 2019 en 2020. Gebr. Van Kessel voert samen met KWS de werkzaamheden in Groningen en Drenthe uit.

Datum
Vanaf januari 2019

Groot onderhoud rijkswegen Noord-Nederland

In 2019 en 2020 worden asfalteringswerkzaamheden onder andere uitgevoerd op de snelweg A28 (Meppel-Hoogeveen), de snelweg A37 (Hoogeveen-Duitse grens) en de snelweg A7 (Drachten-Zuidbroek). Op diverse plaatsen vindt ook onderhoud/vervanging plaats aan voegovergangen van bruggen en viaducten. 

De exacte planning van het werk is bepaald in overleg met Rijkswaterstaat. Weggebruikers worden als de planning gereed is, via de website van Rijkswaterstaat en media tijdig geïnformeerd over werkzaamheden.

Reden groot onderhoud

Groot onderhoud aan rijkswegen is om de 15 tot 17 jaar noodzakelijk als gevolg van slijtage van de asfaltlaag. Op basis van criteria als rijspoordiepte van het asfalt besluit Rijkwaterstaat welke wegdelen moeten worden vernieuwd.