icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Herstelwerkzaamheden rioolput Nuenen

Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten, specialist in o.a. betonreparaties, heeft de herstelwerkzaamheden van een rioolput langs de Europalaan in Nuenen uitgevoerd. Deze opdracht werd ons gegund door Waterschap De Dommel, die dagelijks zorgt voor schoon, voldoende en veilig water in regio Eindhoven.

Datum
Juli 2016

Tijdens een periodieke inspectie van een rioolleiding werd betonrot geconstateerd. Om grotere problemen te voorkomen was het nodig dat de schade aan het riool werd hersteld. Om te garanderen dat de grote afvoer gewaarborgd bleef brachten wij eerst een ompompvoorziening en bronnering aan. Daarna werd er een nieuwe put in de bestaande put geplaatst. Ook werden de bestaande door- en afvoeren verlengd en is de gehele binnenzijde van de put voorzien van speciale glasvezel versterkt met kunststof (GVK) bekleding. Hiermee is de duurzaamheid van de put gegarandeerd. De aansluiting tussen de bestaande put en de nieuwe put is ten slotte nog opgevuld met gietmortel.

Tijdens dit project is de planning volgens de LEAN-principes van Samen Slimmer Bouwen uitgevoerd. Uiteraard is daarbij ook aan de veiligheid gedacht. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren werd het fietsverkeer ter plaatse tijdelijk omgeleid. 

De put heeft een levensduurverwachting van minimaal 50 jaar.