icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Onderhoud Nederlandse tunnels (VITOP)

In opdracht van Rijkswaterstaat voert de combinatie VolkerInfra/Vialis (VITOP) onderhoudswerkzaamheden uit in diverse Nederlandse tunnels. Gebr. Van Kessel Onderhoud is als onderaannemer hierbij betrokken. In april 2018 zijn wij in de nachtelijke uren volop bezig geweest met de reinigingswerkzaamheden in de tunnels in Zuid Holland.

Diverse werkzaamheden
De reinigingswerkzaamheden in tunnels bestaan onder andere uit het reinigen van wanden, vluchtdeuren, hulppostkasten, bebording, verlichting, armaturen, het wegdek en de hemelwaterafvoer met de daarbij behorende pomp-/waterkelders. Voor een optimale communicatie met de opdrachtgever wordt er gebruikt gemaakt van het registratieprogramma FlexInspect. De opdrachtgever heeft hierdoor een realtime inzicht in de status van de werkzaamheden. De kwaliteitsborging is daarmee makkelijk, transparant en navolgbaar voor de opdrachtgever.

Inzet van de Unimog in tunnels Zuid-Holland
In Zuid-Holland is onze multifunctionele Unimog ingezet om de atmosferische vervuiling in de tunnels te reinigen. Dit werkvoertuig is voorzien van een arm met wasborstel, die zowel naar de voorkant als de zijkant kan bewegen. Op de vrachtwagen bevindt zich een grote tank met water. Vanuit hier wordt het water via een hogedrukpomp naar de borstel gebracht. Er wordt geen gebruik gemaakt van reinigingsmiddelen. De Unimog zorgt daarmee zowel voor een optimale en efficiënte reiniging van de tunnels als voor ons milieu.