icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Reconstructie Ringbaan-Oost Tilburg

Als specialist op het gebied van complete infrastructurele projecten hebben wij in opdracht van de gemeente Tilburg de Ringbaan Oost gereed gemaakt voor de toekomst.

Datum
Oktober 2018

Voor dit project hebben wij de bestaande deklaag uitgefreesd en is een nieuwe geluidsreducerende deklaag van maar liefst 21.000 m2 aangebracht. Deze innovatieve deklaag maakt een geluidsreductie tot 7 decibel mogelijk. Daarnaast bevat dit asfaltmengsel 30% witte steenslag. Hierdoor is er minder openbare verlichting nodig en gaat het de opwarming van de binnenstad tegen. Tot slot zijn de belijningen en de nieuwe markeringen weer aangebracht en is de verharding van de middenberm verwijderd en vervangen door een groene berm.

Omdat dit project gelegen is in binnenstedelijk gebied is van tevoren goed nagedacht over hoe wij onze werkzaamheden optimaal konden uitvoeren en de overlastperiode tot een minimum konden beperken. In overleg met de opdrachtgever is ervoor gekozen om 24/7 door te werken en de werkzaamheden te plannen in slechts twee weekenden. Het verkeer had daarnaast continu doorgang over de Ringbaan Oost middels een 2-0 systeem (2 richtingen verkeer op 1 rijbaan). De Ringbaan Oost is inmiddels weer klaar voor de toekomst!

Duik in de werkzaamheden en bekijk de video hieronder: