icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

InBalans bouwde in Breda een aansprekend, eigentijds gebouw dat ruimte biedt aan drie organisaties, de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek was als onderaannemer bij dit project betrokken, mede dankzij onze brede expertise op het gebied van terreininrichting.

Officiƫle opening
September 2018
Opvallend
Daktuin van 6000 m2

Karres+brands heeft het ontwerp voor de buitenruimte rondom het gebouw gemaakt, waaronder de openbare ruimte en een daktuin. In het tendertraject in 2013 hebben wij samengewerkt en kon ons team de landschapsarchitect technisch adviseren bij het ontwerp voor de terreininrichting.

De opdracht omvatte een openbaar toegankelijke daktuin van 6000m2 op de parkeergarage. Hier hebben wij naar het ontwerp van karres+brands een park aangelegd, voorzien van een betonnen padenstructuur, een hekwerk met spoormotief, schanskorven, zitelementen een irrigatiesysteem en beplanting.

Daarnaast zijn wij betrokken geweest bij de aanleg van de buitenruimte op het voorplein. Hier hebben wij het benodigde rioolwerk en de terreinrichting verzorgd met o.a. bestrating van natuursteen, een ronde fontein met een doorsnede van 17 meter en beplanting.

Voordat er gebouwd kon worden hebben de collega’s van Van Kessel Bronbemaling gezorgd voor een droge en veilige werkplek.

Op 14 september 2018 werd het nieuwe gerechtsgebouw in Breda door Koning Willem-Alexander geopend.