icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Vrolijke daktuinen op Belvédère

Bij het project appartementencomplex Belvédère van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV op het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek twee daktuinen aangelegd. Voor dit project hebben wij het uitvoeringsontwerp opgesteld, de daktuinopbouw aangebracht, design-maatwerk banken ontworpen en geplaatst, vaste planten en bomen aangebracht en ten slotte de verlichting en kunstwerken aangebracht.

Einddatum
November 2019

De daktuinen zijn ingesloten tussen de appartementengebouwen waarbij ieder appartement zijn eigen terras heeft. In het midden is er een gezamenlijke daktuin. Deze is voor alle bewoners toegankelijk. Als zitelementen zijn  grote cortenstalen elementen geplaatst die vervolgens bekleed zijn met hardhout. Door de daktuin loopt een slingerpad welke speels tussen de bomen en beplanting doorslingert. Om het geheel af te maken zijn er nog vier kunstwerken geplaatst.

De individuele terrassen worden middels privacyschermen (bekleed met Hedera) gescheiden. De terrassen liggen verhoogd ten opzichte van de gezamenlijke daktuin. Daarnaast staat op de overgang van het privédeel naar het gezamenlijk deel een haag om privacy te creëren.

Nog even genieten

In week 46 zijn de bomen geplant om de daktuinen echt af te maken. Nu kunnen de bewoners van het appartementencomplex nog volop van de tuinen genieten voordat de winter écht begint.

Ontwikkeling: SDK Vastgoed
Realisatie: Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV